Gerb

НОВИНИ

Механизми за бързо действие и превантивни мерки при случаи на агресия към медицински специалисти се обсъдиха на среща в РЗИ – Смолян.

На 02.10.2017 г. РЗИ – Смолян бе домакин на  работна среща с представители на  лечебни заведения, МВР и прокуратурата във връзка с обсъждане на механизми за взаимодействия при проява на агресия и посегателство над медицински специалисти, и на превантивни мерки за недопускане на такива случаи в региона ни. Участие взе и ресорният заместник областен управител Андриян Петров.
По време на разговорите стана ясно, че за разлика от Центъра за спешна медицинска помощ, където от години мобилните екипите спазват специален алгоритъм на действие при заплаха, личните лекари и дежурните в спешните кабинети се чувстват незащитени. С цел превенция се предложиха различни варианти сред които: ползването на паник бутони от медиците в риск  и създаване от директорите на болници в региона ни на индивидуална организация по охрана на ръководените от тях заведения. 

След обобщаване на направените по време на срещата предложения,  РЗИ – Смолян ще  ги разпространи сред партньорите си за прилагането им.