Gerb

НОВИНИ

ГРАМОТИ НА МЗ ЗА ДОБРА РАБОТА В ИМУНИЗАЦИОННАТА КАМПАНИЯ СРЕЩУ КОВИД-19

На 21.09.21 г., на заседание на областния щаб за противодействие на коронавируса, областният управител г-н Стефан Сабрутев връчи на директора на РЗИ грамота от министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, за проявените от работещите в имунизационните кабинети на РЗИ старание, съпричастност и постигнати резултати в имунизационната кампания срещу Ковид-19.  Д-р Кубатева прие отличието с думите: „Благодаря за признанието на МЗ, които въз основа на комплексни критерии са определили наградените за активна работа по ваксинационния процес. Благодаря на колегите от РЗИ, с които положихме много усилия и труд да създадем ефективна организация на целия процес. Благодаря на лекарите от РЗИ- д-р Чернева, д-р Найденова и д-р Гюнелиева, които намериха време и сили да работят в имунизационния кабинет на РЗИ, също и на привлечената към кабинета д-р Кисимова, която свърши голям обем дейност. Наблюденията ми и отзвука от гражданите са за добре свършена работа. Изказвам благодарност и поздравявам всички – лечебни заведения, институции, общини, които с труда си подпомогнаха ваксинацията срещу К-19. Пожелавам ви здраве, постоянство и удовлетворение от благородния ви труд.“

      Директорът на РЗИ-Смолян връчи грамота за проявена висока активност, професионален ангажимент и постигнати резултати при реализацията на имунизационната кампания на РБългария, на д-р Любомирова – общопрактикуващ лекар от гр.Неделино. Пожелава й да е здрава и да продължава да работи със сърце и душа и да се радва на заслуженото доверие и уважение на пациентите си. Личната лекарка благодари и сподели, че не се е колебала да отиде на място в малките села на общината и ваксинира хората и в две села е обхванала  90 от жителите.

        Въпреки положените усилия имунизационният обхват в областта е нисък и следва да се продължи работата за разясняване,  съветване и помагане на хората да вземат правилните за тях решения. Да осъзнаят, че ваксината е основното средство да се разболяваме по-рядко, да боледуваме по-леко, да не умираме от К-19. Тя е средството на този етап, да спрем пандемията.