Gerb

НОВИНИ

Информация

Новите положителни на Covid-19 случаи:

     - 71 г.съпруг на лекуваната в инфекциозното отделение на областната болница жена от гр. Чепеларе. Той е с диагноза пневмония и с придружаващи заболявания, лежи в  същото отделение.

     - жена на 54 г. от гр. Смолян, която е без симптоми и ще бъде под карантина 28 дни в дома си, наблюдавана от личния лекар.

      - семейство от с. Върбина- мъж на 73 г. и жена на 71 г., двамата с пневмонии се лекуват в МБАЛ –Мадан, в сравнително добро състояние.

      - завръщащите се от Англия: семейство от гр . Неделино -мъж на 63 г.и жена на 61 г.,постъпили на лечение в УМБАЛ „Св. Георги“ гр. Пловдив, както и мъж на 63г., който ще се лекува в МБАЛ-Смолян.

         Проучени и  карантинирани за 14 дни ще бъдат всички контактни.

         По повод спазване на противоепидемичните мерки в автобуси на градския транспорт информирам, че в началото на м. март т.г. бе проведена среща на ръководствата на РЗИ и на превозваческите фирми в града за предприемане на мерки за борба с новия вирус. При извършените 79 последващи проверки на транспортни средства – автобуси, санитарни и със специално предназначение автомобили и таксита е установено, че водачите работят с лични предпазни средства проветряване на автомобилите и стриктно се спазват правилата и честотата на дезинфекция.

          Уведомявам гражданите, че нееднократно РЗИ-Смолян доставя от МЗ лекарства за лечение на тежките случаи на Ковид -19 в инфекциозно отделение на МБАЛ- Смолян.

 д-р Мими Кубатева
директор на РЗИ-Смолян