Gerb

НОВИНИ

СЪОБЩЕНИЕ

21 са новите случаи на Ковид-19 в област Смолян за 24.06.20 г. От тях 12 са жени и 9 мъже. По общини са: Смолян – 14, Девин – 1, Мадан и Доспат – по 3 случая.   8 от положителните проби в областта са на контактни лица. Сред заразените няма медицински персонал.

От новорегистрираните позитивни лица 6 са хоспитализирани в инфекциозното отделение на МБАЛ – Смолян в добро общо състояние. Пациент на Центъра за психично здраве – Смолян от гр. Доспат е доказан със зараза на Ковид-19. Останалите с потвърден резултат на коронавирус са на домашно лечение и са под наблюдение на личния си лекар.

Предстои епидемиологичното проучване за установяване на контактните лица.

Пробите на децата и персонала взети от групата в Смолянската детска градина са отрицателни. След изтичане на 14-дневната карантина могат отново да посещават детското заведение.

РЗИ – Смолян призовава да продължат да се прилагат противоепидемичните мерки целящи предотвратяване на разпространението на заразата. Важно е да се спазва дистанция, да се прави периодична дезинфекция, като се носят и предпазни средства.  При проява на грипоподобни симптоми останете вкъщи и се консултирайте с личния си лекар. Бъдете отговорни към себе си и останалите.

Д-р Сийка Чернева

Директор Д НЗБ